Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I forbindelse med realiseringen af hendes billedtæppe i stort format, 205×300 cm, rykkede billedvæveren Kari Guddal ind på plan 4 i Gammel Dok Pakhus, sammen med den store gobelinvæv og mere end 350 forskellige farver garn.

Både indfarvning af garn og vævningen af billedtæppet (gobelin) foregik på Statens Værksteder for Kunst. Guddal fortæller, at hun sætter stor pris på indfarvningsfaciliteterne i tekstilværkstedet, som ifølge hende giver et helt andet resultat, end hvis man indfarver i gryder.
Valget og sammensætningen af nuancerne i billedtæppet er dernæst en kompliceret affære, hvilket utallige farveprøver – lige så sirligt inddelt – vidnede om. Ved at sætte forskellige farver garn sammen kan den erfarne væver opnå helt nye og anderledes udtryk, end farverne oprindeligt vidner om, når man ser dem hver for sig.

Rytmen og den helt rigtige fremgang i billedtæppet kræver udpræget koncentration, og opholdet på Statens Værksteder gav Kari Guddal arbejdsro til den lange og koncentrerede proces. ”Det, som er vigtigt her, er, at der er plads til at lave de store ting, når man ikke selv har kapacitet nok. Det giver også en ro, at alt, der er i det her rum, kun er, hvad der skal til for at lave netop dette billedtæppe.”