Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1952

Kari Guddal er født i 1952 i Oslo. I årene 1979-82 tog hun en værkstedsuddannelse som væver, og hun har siden haft mange seperatudstillinger, bla. i Rumænien og Litauen. Hun har desuden deltaget i en lang række gruppeudstillinger herhjemme og i lande som Polen, Østrig, Skotland og de baltiske lande.

Hendes store billedtæpper er blevet købt af Ny Carlsbergfondet og Designmuseum Danmark. Kari har ligeledes været repræsenteret på kunsthåndværkerbiennale på Trapholt i Kolding. Derudover er hun repræsenteret i flere kommuner og på Danmarks Farmaceutiske Højskole. Kari Guddal er en del af gruppen Dansk Gobelinkunst, der blev etableret i 1998.

> Artikel: Ren farvemagi

Projekter af

Gobelinvæver, Kari Guddal, har i tekstilværkstedet indfarvet store mængder garn i sin egen farveholdning. Således indfarver hun selv alle de garner, hun anvender til sin vævning.

Kari Guddal er ”fuldblods” billedvæver og har, siden hun startede eget værksted i 1984, kun anvendt egne indfarvninger.

Kari Guddal producerer forarbejdet til sit nye tæppe, som hun efterfølgende kan væve i eget værksted.

I forbindelse med realiseringen af hendes billedtæppe i stort format, 205×300 cm, rykkede billedvæveren Kari Guddal ind på plan 4 i Gammel Dok Pakhus, sammen med den store gobelinvæv og mere end 350 forskellige farver garn. Både indfarvning af garn og vævningen af billedtæppet (gobelin) foregik… Læs mere

Forberedende arbejde til billedvævning