Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstner Mette Ussing arbejder på to stole til udstillingen The Double i Illums Bolighus. Udstillingen er et samarbejde med Index Award 2013, og er kurrateret af Torgny Wilcke, der har inviteret 30 kunstnere til at udstille værker blandt bolighusets varer.

Mette tager i dette projekt udgangspunkt i en af den danske møbelarkitekt Børge Mogensens stoleklassikere No.155  fra 1952. Hun bearbejder stolene, maler dem, tilføjer nye elementer eller tager nogle fra. Hun forklarer om sit greb:

”Børge Mogensens stol er skabt til at blive brugt og beundret. Det er fint med al den respekt for designklassikere, men nogen gange skal de også forstyrres og arbejdes videre på. Jeg bearbejder dem og gør dem ubrugelige og til kunst.”

På Træværkstedet på SVK har Mette malet den ene af stolene ultramarinblå og boret huller i stoleryg og -sæde. I hullerne monterer hun fyrværkeripinde, som hun har samlet på igennem flere år. Pindene er falmede og i forskellige røde, pink og orange farver, der står i tydelig kontrast til den ultramarinblå stol.

Den anden stol har Mette malet sortblå og med vilje på ujævn vis, ”som om det var et maleri”, forklarer hun. Derefter har hun boret adskillige huller i den i forskellige størrelser, som fremstår som et let mønster af gennemsigtigheder.

Stolene kalder hun henholdsvis Affyret Børge Mogensen og Gennemboret Børge Mogensen