Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1964

Uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og Rijksakademie van Beeldende Kunsten i Amsterdam. Siden var hun i en lang årrække bosat i Köln, i dag bor og arbejder hun i København.

Gennemgående for Signe Guttormsens kunstnerskab er en omtanke for kontekst. Om det er et særligt sted, materiale eller situation, har Guttormsen blikket rettet mod et større hele. Hun går analytisk til sagen og trækker på en lang række af kulturelle, politiske og kunsthistoriske referencer for at udvælge det helt rigtige materiale eller metode for den enkelte kontekst.

Gennem tilbagevendende medier som fotografi, maleri, tryk, skulptur, installation og bygningsintegreret kunst, afslører Guttormsen skjulte sammenhænge mellem ting, materialer og situationer – og skaber derigennem nye former for narrativer og billedsprog.

Projekter af

I det lille fotoværksted arbejder Signe Guttormsen med at danne overblik og samstemme sine optagelser.

Signe Guttormsen har arbejdet på en installation – en rumlig abstraktion over byens liv. Hun har undersøgt, hvorledes det byggede miljø iscenesætter mødet med både os selv og andre mennesker.

I projektet WITHIN TRANSITIONS udforsker Signe Guttormsen tekstil gennem materialeundersøgelser i et cirkulært perspektiv og gennem perception forankret i tid og rum.

Billedkunstner Signe Guttormsen skal under sit ophold på Statens Værksteder arbejde på et værk til den kommende udstilling ‘Kunst til Kongelige, – om udsmykningen af Kronprinsparrets Amalienborg’, der vises på ARoS Aarhus Kunstmuseum oktober 2010.

Under opholdet på Statens Værksteder vil Signe Guttormsen arbejde på et værk, der kommer til at bestå af 10 billedtavler i aluminium og træ. Værket skal udstilles på forårsudstillingen på den Frie i april 2010.