Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Signe Guttormsen har arbejdet på en installation – en rumlig abstraktion over byens liv. Hun har undersøgt, hvorledes det byggede miljø iscenesætter mødet med både os selv og andre mennesker.

August 2022

Pandemien har radikalt ændret vores syn på og forståelse af kontakt. Andre kroppe, overflader og facader kan pludseligt være potentielt faretruende, og vores færden i byrummet forvandlet til en kontrolleret og reguleret koreografi.

“Sprækker af lethed” er en nærmest labyrintisk konstruktion af stål og lys, hvor væggene udgøres af lamelgardiner i forskellige materialer og gennemsigtigheder. Værket kommer til live, når man bevæger sig gennem installationen, og nye rum og materialesammensætninger afsløres gennem sprækkerne imellem lamellerne. Det giver værket ikke blot en arkitektonisk lethed, men minder os om letheden ved det frie og ukontrollerede byrum.

Installationen måler ca. 800x500x230 cm og materialerne er stål, rustfri stål- skinner og beslag, LED aluminium profiler, fotografiske print, PVC, tygget tyggegummi og polyester filt.

Teknisk og praktisk assistance: Sofie Brag, Malte Hauge, Jan Søndergaard, Jacob Thing, Jacob Klöcker Petersen, Elise Daǧdeviren og elever fra Rude Skov Skole, Afd. Høsterkøb.