Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1973

Uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2006 og har en BA Honours i Fine Arta fra Middlesex University, 1999.

Rikke har koncentreret sit kunstneriske virke omkring video og animation, men har også arbejdet med fotografi, broderi og musik.

Hun har udstillet på bl.a. KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg, Bureau Publik, Nikolaj Kunsthal, Rønnebæksholm, Space of Drawings, Århus kunstbygning, Overgaden, Den Frie Udstillingsbygning og Randers Kunstmuseum samt i Skotland, Serbien, Tyskland, Los Angeles, Mexico City og New York.

Hun bidrog desuden blandt 6 andre kunstnere til DRK’s tv-udstilling tvKUNST i oktober 2013.

Rikke modtog i 2008 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og modtog i 2015 International Studio & Curatorial Program i New York.

Projekter af

Billedkunstner Rikke Benborg har opholdt sig i SVFKs største atelier, Turboladen, for at udvikle og producere et video-performance-værk til gruppeudstillingen, “Navigeringer – på kanten af en verden i forandring” på henholdsvis Vejle- og Holstebro Kunstmuseum 2020.

Til sit værk Sanselige systemer har Rikke Benborg taget modernisternes fragmenterede formsprog og videreudviklet det til lag af videoprojektioner. Hendes hvidmalet hverdagsinventar er i Store Formater blevet til en scenografi, hvor Rikke kan lege med forvrængede lyskompositioner af kroppen.

Billedkunstner, Rikke Benborg, arbejder på en scenografi i stort format til et filmværk om hysteri og femininitet. Filmværket er det første af en serie på tre og indgår i en soloudstilling til udstillingsstedet Overgaden. Udstillingen forener billedkunst, scenekunst, eksperimentalfilm og lyd.