Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1974

Uddannet på Danmarks Designskole med afgang fra Instituttet for Rum & Møbel i 2004. Bor og arbejder i København, hvor han beskæftiger sig med møbeldesign. Han arbejder primært med træ og metal.

Peter har som freelance designer bl.a. designet møbler for HAY og BS Architects, og har udstillet på utallige messer og gallerier i både ind- og udland.

 

Projekter af

Designer Peter Johansen har arbejdet på tre forskellige projekter – alle med enkle konstruktioner og materialernes egenskaber i centrum. Som Peter selv formulerer det: ”Det er i grænselandet mellem funktionen og konstruktionen, at magien for mig opstår.”

Den norske designer, Peter Johansen har fremstillet en stabelstol til Danish Designmakers udstilling, ”En hyldest til hverdagen”. En stol, der er fremstillet ud fra et mantra om nærvær og genkendelighed i materiale og design.

Peter Johansens tidligere projekter gemmer på flere stole og siddemøbler. På SVK er han i gang med at udvikle nye prototyper af to stole og dermed udvide sit repertoire i møbeldesign. Feb. 2015 Stol af metalrør Den ene stol som han arbejder på, er en… Læs mere

En cirkel, en trekant og en firkant i træ, danner rammen om bordet. “Leg med geometriske former har for mig altid været en udfordring” siger Peter Johansen. Den runde farvestrålende bordplade virker retningsløs, idet man ikke kan se træårernes struktur. Den trekantede “stilk” bestående af… Læs mere

Udvikling af nye møbler i træ. Udstilles på møbelmessen i Stockholm 2009. Sofaen “straws” og stolen “handle chair”.