Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1974

Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Arkitektskole i 2004.

Hun arbejder i et krydsfelt mellem arkitektur og billedkunst med fokus på installationer og skulpturer – oftest udført i træ, samt tucshtegninger. Desuden har Maya kurateret en række udstillinger i sine selvbyggede artspaces. Maya er den ene halvdel af kunstgruppen ‘The Truth Behind Small’ som hun har med Linda Bjørnskov.

Af udstillinger kan bl.a. nævnes: VRANG, soloudstilling i Øksnehallens foyér 2011. Hendes Artspace Dansk Standardpoesi 2013/14. Minde om vold, udstilling i Dansk Standardpoesi sammen med Linda Bjørnskov 2014. Imago Mundi, gruppeudstilling, der bla. kommer på Venedig Biennalen 2015, og en soloudstilling på Albertslund Rådhusgang 2015.

Maya har modtaget legater fra Akademirådet, Dreyers Fond, Statens Kunstfond, samt Nordisk Kulturfond.

Projekter af

I grafikværkstedet står lyset ind af skråvinduet og rammer Maya Peitersen, der kigger indgående på en tavle med helt blanke stykker papir. Helt blanke, ser det ud til, men går man nærmere, kan man se prægninger, der skaber skygger og abstrakte former i papiret. På…

Billedkunstner og arkitekt, Maya Peitersen, arbejder på en udendørs installation til udstillingen The Garden of Forking Paths inspireret af Jorge Luis Borges novelle af samme navn. Hun ønsker at skabe et brætspil i stort format, som publikum kan opleve og deltage i.

Maya Peitersen har i SVKs metalværksted arbejdet på sit bidrag ’Forsvindingskabinet’ til gruppeudstillingen REVISIT: Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft på Overgaden. Nov. 2014 Af 58 elementer har hun bygget en trækonstruktion, som er blevet beklædt med zink. Hvor Maya er vant til…

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter