Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1981

Dansk/russisk kunstner, bor og arbejder i København i krydsfeltet mellem kunst og kunsthåndværk.

Maria Koshenkovas glasskulpturer tager udgangspunkt i mødet mellem materialitet og følelser. Hendes kunstneriske fundament er en grundlæggende fascination af glassets særlige evne til at bevæge sig i det ambivalente, mystiske og uforudsigelige rum imellem det varme og det kolde, det levende og det døde.

Selvom jeg i stigende grad bruger nye materialer, så er glasset fortsat hjertet og det bærende element i min praksis – både i min proces og i mine koncepter. Når jeg arbejder med glas er jeg i stand til at formgive meget direkte, hurtigt og intensivt og på samme tid bruge hele farvespektret. På den måde kommer jeg meget tæt på oplevelsen af at male i skulpturel form.

Projekter af

Maria Koshenkova har under sit ophold på Statens Værksteder arbejdet på værker til 2 gruppeudstillinger, henholdsvis Biennalen for Kunsthåndværk & Design på Copenhagen Contemporary Oktober-November 2023 og Generation WHY – udstilling i Rundetårn, 2024.

Dansk/russiske Maria Koshenkova arbejder på en serie af metal- og glasskulpturer til en soloudstilling hos Davis Gallery feb. 2023. Projektet fordrer undersøgelser, der formmæssigt og tematisk er nye i Koshenkovas praksis.

During my stay at The Danish Art Workshops (metal, clay, textile), I developed new works for my solo exhibition “Bodegones“ at MARINA GISICH GALLERY.