Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maria Koshenkova har under sit ophold på Statens Værksteder arbejdet på værker til 2 gruppeudstillinger, henholdsvis Biennalen for Kunsthåndværk & Design på Copenhagen Contemporary Oktober-November 2023 og Generation WHY – udstilling i Rundetårn, 2024.

November 2023

Begge udstillinger er kurateret med baggrund i skitser til helt nye værker, men fra samme serie, som jeg arbejdede på tilbage i 2022. Den pågældende serie af glas- og metalskulpturer bærer titlen, ”Drive Me Inside”, men jeg har nu arbejdet den op i langt større format. Formerne minder om indvolde – mave, lunger, luftrør, men det er abstrakte former, der åbner sig og giver et dybt kig ind i både krop og følelser.

Glasobjekterne støttes af metalstativer, nogle på hjul eller ski, omformet ved genbrug af elementer fra gamle stole, vogne, stier o. lign. Jeg skaber en dialektisk symbiose mellem de flydende, levende skikkelser og de hårde metalrør for at vise kontrasten mellem det sårbare og hjælpeløse i menneskelivet og det voldsomme, som kan ramme os alle.

De første metalkonstruktioner udviklede jeg på Statens Værksteder i efteråret 2022. Processen i især metalværkstedet har lært mig rigtig meget og har givet mig en klar idé om, hvor jeg er på vej hen kunstnerisk.