Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1974

Anne Romme har en phd-grad fra Det Kongelige Akademi, Arkitektur, en M.Arch.II-grad fra Princeton University School of Architecture, en B.Arch. grad fra både Cooper Union School of Architecture og Aarhus Arkitektskole. Hun har undervist, holdt foredrag og udstillet i Danmark og i udlandet.

Hun er arkitekt, lektor og programleder for bachelorprogrammet Finder Sted | Taking Place på Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi. Hun forsker i alternative boligstrategier i urbane sammenhænge, med særlig vægt på selvbyg.

Sideløbende med sit akademiske arbejde driver hun en uafhængig arkitekturpraksis, ofte i samarbejde med kunstnergruppen N55. De har sammen udviklet et byggesystem baseret på rene pladekonstruktioner, opført som drivhuse, blandt andet i Bristol, England og som en shelterlandsby i Tarup-Davinde på Fyn.

Projektet ”Islands” er et samarbejde med Jacob Sebastian Bang, arkitekt, lektor og programleder. Projektet kan betegnes som kunstnerisk udviklingsarbejde og har været udstillet og publiceret på bl.a. Works+Words Biennale i 2019 og 2022, i Brønshøj Vandtårn, på the Irwin S Chanin School of Architecture i New York og i Demokratigaragen. I September 2023 skal det udstilles på arkitekturgalleriet Block i Stockholm og i foråret 2024 på Officinet i København.

Projekter af

Projektet ”Islands” er et samarbejde mellem Jacob Sebastian Bang og Anne Romme. Et konkret, eksperimenterende designforslag – en reaktion på at vores tid synes at være så forhippet på at bruge typologien ”ø” som en løsning på alt.

udstillingsmodel

Med sin udstillingsmodel løfter Anne Romme samværet i det traditionelle gårdmiljø op i etagerne. Modellen skal indgå i biennalen Works + Words, hvor den med sine flytbare vægge og åbne fællesrum skal diskutere måder at tænke lejlighedsfordelinger i fremtidens boligblokke.

Arkitekt Anne Romme arbejder under sit ophold på Statens Værksteder på en geometrisk skalkonstruktion i samarbejde med kunstneren Ion Sørvin og kunstnergruppen N55. EN KONSTRUKTIONSUDFORDRING Den danske ingeniør Ture Wester har påpeget et stort uudnyttet potentiale omkring de konstruktionsmuligheder, som ligger i at lave dobbeltkrumme… Læs mere

Arkitekt Anne Romme, vinder af Time to Design – new talent award 2008, har i perioden september til november 2008 arbejdsophold på Statens Værksteder, hvor der arbejdes på vinderprojektet ’Saturated Porosity’. Resultaterne af opholdet udstilles efterfølgende i Normann Copenhagens butik og showroom på Østerbro, København.… Læs mere