Skip to content Skip to footer
Brief info

2004

Kunstnergruppen A Kassen blev dannet i 2004 og består af Christian Bretton-Meyer, Morten Steen Hebsgaard, Søren Petersen og Tommy Petersen. Karakteristisk for A Kassen er en kunstnerisk praksis, der spænder over stedsspecifikke og performative installationer, fotografier og skulpturer.

A Kassen arbejder med performative installationer og skulpturer. Indgreb og handlinger, som diskret bliver en del af udstillingsrummet er karakteristiske for A Kassens arbejde, og disse kan være så diskrete, at de ikke bliver bemærket. Når de bemærkes, har indgrebene et element af humor og overraskelse.

Alle fire kunstnere dimitterede fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2007. Derudover har Christian Bretton-Meyer og Morten Sten Hebsgaard studeret på Städelschule i Frankfurt, mens Tommy Petersen har studeret på AdbK, Akademie der Bildenden Künste i München.

Projekter af

Kunstnergruppen, A Kassen, arbejder på to stedsspecifikke projekter: en udstilling til Sorø Kunstmuseum samt det billedkunstneriske bidrag til Heartland Festival på Egeskov Slot.

’The color of things’ er titlen på et projekt, som A kassen skal vise på Reykjavik Arts Festival, Island, i maj og juni 2012. I projektet maler A kassen med hverdagsting – en bog, en potteplante, en stol, en cykel. Objekterne bliver pulveriseret og blandes… Læs mere

Installationer til U-turn, Kunsthallen Nikolaj samt “Enter” på Brandts i Odense.

Installationer (bl.a. skulpturer i højde 3,5 m) til to soloudstillinger: Juni/juli 2008 på Galleri Kirkhoff og sept./okt. på Brænderigården i Viborg.