Skip to content Skip to footer

Anja Frankes installation Tea with a view er her ved at blive hejset på plads før udstillingsåbning. I baggrunden ses Nakkehoved fyr.

Siden starten af april har kunstneren Anja Franke arbejdet i Statens Værksteders største atelier, Turboladen, og fra fredag d. 27. maj kan resultatet ses i det fri ved Nakkehoved Fyr, Gilleleje.

 

Udstillingens titel er Tea with a view, en installation i det offentlige rum, som er placeret i det åbne landskab ved fyret.  Installationen kan ses som et møbel i det fri – en ramme, hvor publikum kan sætte sig og lave en kop te fra vand, der er opvarmet via solceller placeret på toppen.
Indvendig i rammen har Anja Franke hængt en række tekopper, der udmærker sig ved at være lavet af genbrugt porcelæn, som kunstneren har samlet og bemalet på ny med et blåt abstrakt mønster.Kopperne er en del af testellet WasteService, som Anja Franke arbejdede med under sit sidste ophold på Statens Værksteder tilbage i 2010.

Som konceptuel billedkunstner arbejder Anja Franke med new mixed media, dvs. stedsspecifik kunst, objekter, foto, akvarel, installation og udsmykning i det offentlige rum og i bygninger. I forbindelse med sit aktuelle arbejdsophold har hun anvendt Turboladens store rum til at bygge sin installation. Her har både loftshøjde og kran været afgørende for værkets endelige format.

Fakta

Udstillingen er et samarbejde mellem Gilleleje Museum, Anja Franke og Kunsthus uden Mure. Den kan opleves frem til d. 23. oktober 2011.

Tea with af view er en del af InstantHERLEVinstitute, som Anja Franke er leder af. Det er en international udstillingsorganisation for stedsspecifikke kunstprojekter, hvor kunstnere og kuratorer skaber erfaring med at bygge projekter i 1:1-skala, på tværs af forskellige kulturer, byer og miljøer.

Anja Franke (f. 1962) er uddannet fotograf 1981-85, samt billedkunstner og cand. phil. i kunstformidling og teori på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1987-94. Hun har været ansat som professor og prorektor på Det Fynske Kunstakademi fra 1997-2004, og er i dag medlem af Akademirådet, Statens øverst rådgiver i æstetiske anliggender, og hun sidder som formand for billedhuggersektionen 2008-13.

Læs mere

> Anja Franke

> Kunsthus uden Mure

> Instant HERLEV institute

> Gilleleje Museum

anja-franke-382x572.img

Anja Franke i Turboladen. Foto: Thomas Nordlund

anja-franke-381x254.img

Foto: Thomas Nordlund/Anja Franke 

anja-franke-381x2542.img

Foto: Thomas Nordlund/Anja Franke