Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 6. maj 2024 kl. 24:00

En af Danmarks største lerovne til brænding af kunst og design takkede i foråret af efter tyve års tro tjeneste på Statens Værksteder for Kunst. Dens efterfølger, en tysk mastodont af mærket Rohde, er nu installeret og klar til brug.

”Vi er meget glade for den nye ovn. Vi har længe ønsket at skifte den ud, og nu er den her så. Det har stor betydning i branchen, for mange af de ambitiøse projekter, som er med til at udvikle feltet, kræver dette særlige udstyr. Vi glæder os til at se, hvad der kommer ud af den nye kæmpe”, siger Frederik Hardvendel, direktør på Statens Værksteder.

Den nye ovn har de indvendige dimensioner  850 x 1800 x 1000. Ovnen har lige som sin forgænger en vognbund, som de store værker kan formes direkte på – en vognbund, der kan køres ud i selve værkstedet. Forbedringen ligger i, at der nu er to disponible ovnbunde, så det er muligt at arbejde på den ene, mens den anden er involveret i en brænding. Desuden er de nye ovnbunde monteret på sværlasthjul, der ikke kører i skinner, hvilket betyder, at ovnbunden kan placeres frit i værkstedet.

Hen over sommeren har designer og kunsthåndværker Susanne Hangaard arbejdet i lerværkstedet, og hendes nye værker har således indviet den nye ovn. Hangaard arbejder frem mod en soloudstilling i Officinet hos Danske Kunsthåndværkere.

> Susanne Hangaard

Pt. er det billedkunstneren Fie Norsker, som anvender lerværkstedet, mens arkitekt Birgitte Bülow også har brændt en række arkitektoniske modeller i den nye ovn.

> Fie Norsker

> Birgitte Bülow

De sidste værker, som nåede igennem den gamle ovn, var af kunsthåndværkere og billedkunstnere Toni Larsen, Jens Bohr, Tine Hecht-Pedersen og Annette Brix. Deres samarbejde tog udgangspunkt i J.F. Willumsens værker på museet i Frederikssund og udmøntede sig i en række meget store søjler, relieffer, krukker og ornamenteringer.

> Værker til fællesudstilling på Willumsens Museum

—-

Indvielse

SVK indvier den nye ovn ved et åbent arrangement d. 9. september kl. 15-17, hvor alle nuværende og tidligere brugere er velkomne.

Arbejdsophold

Der kan ansøges om ophold i lerværkstedet fire gange om året – i samme runde som til husets øvrige atelierer og værksteder.

> Lerværkstedet

> Søg ophold