Skip to content Skip to footer

På en studietur til Japan i 2018 mødte væveren, Helle Rude Trolle, og illustratoren, Helle Vibeke Jensen, indigofarverne Buaisou på Øen Shikuku. Buaisou har fem ansatte, der arbejder med indfarvning fra planten på marken til det færdige produkt i en nutidig kontekst.

De seneste år har der været en øget interesse for plantefarvning i hele norden, da industriel tekstilproduktion i global sammenhæng regnes for at være en af de største miljøsyndere. Parallelt med den øgede forståelse for vores sårbare planet er brugen af ressourcer fra naturen blevet en naturlig indgang til en mere bæredygtig tekstil udvikling. En del tekstilkunstnere ønsker derfor at fokusere på deres globale ansvar ved i højere grad at anvende bæredygtige metoder til kunstproduktion.

De fem unge farvere fra Buaisou har holdt workshops om deres teknik i hele verden. Nu kommer de til Danmark for at afholde en master class på Statens Værksteder for Kunst for kunstnere og undervisere fra de nordiske lande: Færøerne, Island, Finland, Sverige, Norge og Danmark.

Fredag den 1. november kl. 15.00 åbner vi op for tekstilværkstedet på plan 3, så alle har mulighed for at møde de japanske farvere og de kunstnere, der deltager på workshoppen.

Det er gratis at deltage, og der kræves ingen tilmelding.

Se mere om Buaisou her

Denne nordiske indigo masterclass er støttet af : Tage Vanggaard og hustrus fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond.