Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Kevin Hviid og Mikkel Damsbos reoler kan ses i Arkitekternes Hus frem til d. 16. september.

Statens Værksteder er i høj grad også designernes hus. Hvert år udgår en lang række prototyper fra værkstederne, udtænkt og udarbejdet af såvel yngre designere som de mere etablerede. Et eksempel på denne produktivitet kan lige nu ses i Arkitekternes Hus i Strandgade. Her udstiller arkitekterne Kevin Hviid og Mikkel Damsbo deres reolprototyper  – udført i træværkstedet på SVK i maj og juni 2011.

Giver det mening at designe en bogreol som et rationelt og funktionelt møbel, når fysiske bøger på et tidspunkt er forvandlet til luksusgenstande? Eller hvordan skal en bogreol se ud, når bøger oftere er noget man læser digitalt?

Det var nogle af de spørgsmål, Kevin Hviid og Mikkel Damsbo stillede dem selv, da de begav sig i kast med at udvikle en række prototyper af reoler, et meget klassisk møbel, der som designobjekt går nye udfordringer i møde i dag.

Fra udstillingsteksten

Reolerne tager udgangspunkt i de fortællinger og genstande, som omgiver os til hverdag. Hjemmet er det sted, hvor vi gemmer på historier og erindringer. Det er her, vi sætter billeder op af familien, og det er her, vi opbevarer alle de objekter, der minder os om særlige begivenheder eller stemninger. Men mange af disse erindringsobjekter er i det moderne informationssamfund ved at skifte karakter.

Genstande som bøger, breve og feriebilleder gemmes digitalt og er i princippet tilgængelige alle steder fra.

I den forstand skifter hjemmet som erindringsbærende størrelse karakter fra fast til nomadisk – eller fra rum til netværk. Dette skift er interessant at undersøge, fordi det åbner op for nye måder at betragte de møbler, vi bruger til opbevaring.”

—-

 

Om designerne
Kevin Hviid og Mikkel Damsbo er begge uddannede som arkitekter fra Kunstakademiets Arkitektskole afd. 6. med afgang i henholdsvis 2007 og 2008.

Siden deres afgang har de samarbejdet på forskellige projekter sideløbende med deres almindelige arbejde. De har blandt andet udarbejdet et forslag til en ny museumsbutik på Gl. Holtegaard kunsthal, samt et endnu urealiseret udstillingsprojekt.

Udstillingen kan ses i Arkitekternes Hus frem til d. 16. september.

> Arkitekternes Hus

> Kevin Hviid