Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

7. November er der igen artist talk, denne gang med Catherine Aitken og Karen Bjelke, og den 29. november med Kalle Jørgensen og Kristine Sundahl.

Her kan du finde information om de artist talks, SVK har på programmet her i efteråret med fokus på billedkunst og design.

Du kan følge med her på siden og på Facebook

Den 23. oktober var det Malene Landgreen, der inviterede inden for i SVKs største atelier, Turboladen. Næste talk er den 7. november, hvor Karen Bjelke og Catherine Aitken fortæller, og den 29. november er det arkitekterne Kalle Jørgensen og Kristine Sundahl, der inviterer inden for i træværkstedet og fortæller om deres projekt.

Karen Bjelke og Catherine Aitken den 7. november
Karen Bjelke arbejder med fotografier, som hun omskaber til tekstilpixels i meget store patchwork-billeder. Catherine Aitken vandt Time to Design 2012 i august og er nu godt halvvejs i sit arbejdsophold på SVK, hvor hun udvikler nye tekstile designs, som til november skal udstilles i Normann Copenhagen.

Karen Bjelke arbejder med projektet ’Memoires’ som er en videreudvikling af værker, hun tidligere har arbejdet med i meget små formater. Denne gang er det tekstile billeder i meget store formater, men fælles er, at det kropslige forhold mellem værket og betragteren er sat i spil i et modsætningsfyldt koncept. Ved at reducere fotografier til et meget lille antal pixels og derefter lave dem som meget store patchworkbilleder arbejder Karen med afstand og erindring på grænsen mellem det konkrete og det abstrakte.

Cathering Aitken har udgangspunkt i tekstile designs, men er også interesseret i andre materialer – og især i, hvordan hårde og bløde materialer kan  bringes sammen på en måde, så det bedste fra begge materialer kommer i spil. Hendes designproces tager udgangspunkt i undersøgelser af materialer som bomuldsreb, træ og metal, og disse danner grundlag for hendes produktudvikling.

Mød Catherine og Karen den 7. november kl. 15.30 på Tekstilværkstedet. Denne artist talk vil delvist være på engelsk. 

img2690381
Catherine Aitken i Tekstilværkstedet

img2520381
Karen Bjelkes arbejde i atelieret

Kalle Jørgensen og Kristine Sundahl den 29. november
Kalle og Kristine skal på SVK arbejde med et hus til flagermus til Botanisk Have. Projektet er blevet til i et konkurrenceforløb på Statens Naturhistoriske Museum og griber fat i forholdet mellem mennesker og flagermus – og vores bofællesskab, hvor flagermusene typisk bor i alle de sprækker og huller, menneskenes boliger måtte tilbyde.

Mød Kalle og Kristine den 29. november kl. 16.30 på Træværkstedet. 

6flagermustarn-pa-vadomrade381

Om kunstnerne

Malene Landgreen (1962) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1994. Bor og arbejder i København og Berlin. Beskæftiger sig med maleri, in situ og udsmykning. Malene Landgreen har fra 2011 modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Hun har udstillet en lang række steder i ind- og udland.
> Malene Landgreen i projektdatabasen
> Malene landgreens hjemmeside

Karen Bjelke er tekstildesigner og uddannet fra Danmarks Designskole i 2000. Hun har været assistent for Tal R og udviklet sin egen stil inden for patchwork, strik og silketryk.
> Memoires
> Karen Bjelkes hjemmeside

Catherine Aitken (f. 1983/Scotland) er Time to Design 2012 prisvinder, og uddannet ved Royal College of Art i London 2011 samt Glascow School of Art 2006.
> Fade
> Catherine Aitkens hjemmeside

Kristine Sundahl og Kalle Jørgensen (f. 1977, 1976) har i fire år samarbejdet om udstillinger, konkurrencer og teoretiske projekter. I 2009 modtog de Akademisk Arkitektforenings pris Årets Arne for udstillingsprojektet “Under Opførelse”. Og samme år blev “Flagermusetårn til SNM” præmieret med et indkøb i konkurrencen Statens Naturhistoriske Museum.
> Habitat prototyper
> Kalle og Kristines hjemmeside
Deltagelse i artist talks på SVK er gratis – tilmelding ikke nødvendig.

Mere information fås ved henvendelse til kommunikationsmedarbejder Kirstine Autzen:kirstine@svfk.dk el. tlf. 32 96 05 10.

På Statens Værksteders Facebook-side  er det muligt at tilmelde sig arrangementerne – og få løbende information om arrangementer og projekter.