Skip to content Skip to footer

Mød Elle-Mie Ejdrup Hansen den 25. januar kl. 16.30 på SVK og hør om arbejdet med registrering, tegning og digital transformation af landskabet. Senere på foråret vil også Marie Kølbæk og Claire Barclay (UK) fortælle om deres arbejdsprocesser. Vi glæder os til at se jer!

Mød kunstnerne midt i værkstedsarbejdet

SVK arrangerer i foråret tre artist talks, hvor alle er velkomne. Den første er med billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen, som den 25. januar kl. 16.30 fortæller om sit store projekt ’Lys’ – et samarbejde med programmører og en lydkunstner om 6 interaktive installationer i den østjyske natur.

Med 200 besøgende årligt på kulturnatten på Statens Værksteder for Kunst er det tydeligt, at mødet med kunstnere midt i deres arbejdsproces er noget, der vækker interesse. I hverdagen er Statens Værksteder for Kunst lukket for offentligheden. Kunstnere, designere, kunsthåndværkere og konservatorer arbejder i atelierer og specialværksteder med store, krævende projekter og i det daglige værnes om kunstnernes arbejdsro. Muligheden for at møde Elle-Mie Ejdrup Hansen midt i arbejdet er altså temmelig unik.

I marts og april er det kunstnerne Marie Kølbæk (DK) og Claire Barclay (UK) som tager imod i værkstederne.

”Lys” – 6 udendørs installationer om landskab, poesi og lys.

Skitsen som arbejdsmetode er omdrejningspunktet for denne artist talk. Hvad betyder den langsommelige proces med blyanten i hånden? Hvad sker der i mødet mellem digital programmering og den håndholdte blyant?

På grafisk værksted arbejder Elle-Mie Ejdrup Hansen netop nu med 18 store landskabstegninger. Når de er færdige, overgives de til et programmørteam, som tilføjer et interaktivt lag. I det endelige værk blander lys sig med lokale stemmers oplæsning af Inger Christensens digt ’Lys’. Tegningerne er Elle-Mies egen vej ind i forståelsen af landskaberne; ved at tegne, transformere og bearbejde billederne hen over tre måneder opstår en fortrolighed og nærhed med stederne, som Elle-Mie ser som gavnlig for mødet med områdets beboere.

 

elle-mie-2010381.img

Deltag!

Det er gratis at deltage og arrangementet foregår på 5. sal i den grafiske afdeling på Statens Værksteder for Kunst, Strandgade 27 B, 1401 København K.

Grupper bedes ringe i forvejen.

www.facebook.com/statensvaerksteder

Mere information på telefon 32 96 05 10.