Skip to content Skip to footer

Kulturminister Marianne Jelved overrakte Time to Design 2013 til en meget glad Sanghyeok Lee, som nu tager fat på arbejdet med projektet frem mod udstillingen i november.

  • Læs mere om Sanghyeok Lee på SVK her

Time to Designs hjemmeside

Time to Designs hjemmeside
Time to Designs hjemmeside
Time to Designs hjemmeside
Time to Designs hjemmeside

Den 28. august blev årets vinder af Time to Design afsløret på Statens Værksteder for Kunst.

29. august 2013

Vinderen blev den Berlin-baserede koreanske designer Sanghyeok Lee, der havde deltaget med projektet “Useful Living Space”. Han er uddannet designer fra Design Academy Eindhoven i 2011, og har nu sit eget designstudio.

SONY DSC

UDDRAG AF JURYENS BEGRUNDELSE
”Juryen ser Sanghyeok Lee som en meget interessant ung designer. Hans arbejde viser stor styrke både konceptuelt og æstetisk. Hans tilgang til design er minimalistisk og enkel, og bygger bro mellem designprincipper fra øst og vest.

‘Useful Living Space’ er et godt eksempel på design med formålet at give mere for mindre – design der er økonomisk i materialebrug og samtidig tilbyder adskillige muligheder for konstruktion og funktion.”

SANGHYEOK LEE OM AT VINDE PRISEN
Da han deltog i Time to Design havde Sanghyeok Lee arbejdet på et projekt kaldet ”Useful Arbeitsloser (Jobless)”, som han nu ønsker at udvide.

”En dag, da jeg stod foran et bygningsstillads besluttede, jeg mig for at bruge det som inspiration. Stilladser bliver flyttet rundt omkring i byen, der hvor der nu er brug for dem. De har så at sige et ustabilt liv, men de er centrale der, hvor de bliver brugt. Det var meget lig min egen situation som nyuddannet og arbejdsløs på det tidspunkt”.

SONY DSC

Projektet mundede ud i en serie af saml-selv møbler bestående af en reol, en bænk og et skrivebord, der skulle repræsentere Sanghyeok Lees nomadiske livsstil. På sit ophold i Danmark vil han udvide dette projekt. Han forklarer:

”Jeg vil gerne vise mulighederne i projektet. Siden jeg startede dette projekt, har jeg drømt om at udvide det til et helt interiør. Jeg glæder mig til at se, hvordan det hele kommer til at se ud sammen, og hvor meget jeg kan udvikle det. Jeg kender endnu ikke projektets begrænsninger, og jeg forventer, at det bliver en stor og spændende udfordring.”

Om Time to Design – new talent award
Siden starten i 2008 har formålet med Time to Design været at skabe en unik platform, der kan bringe unge designere videre i en professionel karriere.

Vinderen modtager:

  • Et tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst
  • 50.000 kr. sponseret af Træets Arbejdsgivere til materialeomkostninger
  • Individuel karriererådgivning fra OeO
  • En 14 dages udstillingsperiode i NormannCopenhagens Flagship Store
  • Udstilling på Stockholm Furniture Fair 2014

NB! Time to Design lukkede ned i 2015 og er ikke mere.