Skip to content Skip to footer

Kom og hils på Sanghyeok Lee, vinder af Time to Design 2013 på Stockholm Furniture Fair.

Vinder af Time to Design 2013, designer Sanghyeok Lee, udstiller en serie af saml-selv møbler på Stockholm Furniture Fair 2014, stand AG:02. 

Af Kirstine Autzen
17. januar 2014

I tre måneder dannede Statens Værksteder for Kunst rammen for Sanghyeok Lees projekt; ”Useful Living”. Her var han influeret af klassisk dansk møbelkunst, -designfilosofi og -detaljer i sin raffinering af projektet. Resul¬tatet er en serie af møbler i egetræ og messing; en reol, et stativ og en stol. 

Om projektet siger Sanghyeok: ”Da jeg begyndte på projektet var min største udfordring begrænsningens kunst. Hvor langt skulle og kunne jeg nå på tre måneder? ”Useful Living” er en videreudvikling af “Useful Arbeitsloser (Jobless)”.

Gennem eksperimenter ville jeg se, hvilke anvendelsesmuligheder ”Useful Living” kunne blive til. Det er en proces, som fortsætter efter mit ophold i Danmark. Jeg er meget detaljeorienteret, måske på grund af min koreanske baggrund, og i løbet af processen besluttede jeg mig for at fokusere på tre møbler”.

Han fortsætter: ”Brugbart, gennemtænkt og meningsfuldt er essensen bag serien ”Useful Living”. De tre produkter deler konstruktionsprincip men har hver deres historie. Egetræ, et klassisk dansk valg til møbler i træ, samt de specialdesignede messingsamlinger tilføjer en naturlig harmoni til serien.

“Useful Living” mimer stilladser fra byggepladser. I sit fleksible design, minder serien også om en ung designers nomadiske livsstil, sådan som min egen.

I ”Useful Shelf” har jeg eksperimenteret med overfladen gennem en røgeteknik. I ”Useful Rack” har jeg fokuseret på skabe en æstetisk flot konstruktion. Endelig har “Useful Chair” en minimalistisk, men stærk struktur og stolen fortæller en historie, der bliver fuldendt, når en person sætter sig i den. Jeg har lært utrolig meget på SVK: kunstnere, designere og sponsorer af Time to Design. At vinde Time to Design har givet mig et springbræt i min karriere, som jeg værdsætter højt “.  > Time to Designs hjemmeside
> Time to Design på Facebook

OM PRISEN
Time to Design – new talent award er en designpris med fokus på unge talenter. Prisen blev indstiftet i 2008 og består af et tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst, 50.000 kr., doneret af Træ og Møbelindustrien, en 14 dages udstillingsperiode i Normann Copenhagen Flagship Store (22. nov. – 5. dec. 2013), udstilling på Stockholm Furniture Fair 2014, samt et karriererådgivningsforløb ved OeO.

JURY 2013
Dette års gæstemedlemmer i juryen var Anne-Louise Sommer (direktør for Designmuseum Danmark), Cecilie
Manz (designer) og Sonja Schaub (designer, DE).

Juryen bestod derudover af repræsentanter fra partnerne bag prisen: Frederik Hardvendel, direktør på Statens Værksteder for Kunst, Poul Madsen, direktør og stifter af Normann Copenhagen, Henrik Schafranek, redaktør på Arkitektens Forlag, Michael Eirup, konsulent i Træ og Møbelindustrien, samt Thomas Lykke, kreativ direktør i OeO.

YDERLIGERE INFORMATION
Kontakt direktør Frederik Hardvendel eller kommunikationsmed¬arbejder Kirstine Autzen på Statens Værksteder for Kunst. Telefon: 32 96 05 10. Email: timetodesign@svfk.dk

/ Læs mere om Sanghyeok Lee på
www.leesanghyeok.com

SAMARBEJDSPARTNERNE BAG PRISEN
/ Statens Værksteder for Kunst: www.svfk.dk
/ Normann Copenhagen: www.normann-copenhagen.com
/ Arkitektens forlag: www.arkfo.dk
/ TMI, Træ og Møbelindustrien: www.tmi.di.dk
/ OeO: www.oeo.dk

SPONSOR
/ Stockholm Furniture Fair: www.stockholmfurniturefair.se
/ Dansk Dynamit: www.danskdynamit.com