Skip to content Skip to footer

Designprisvinder Anne Romme bag skærmen “Saturated Porosity – freestanding screen”.

Læs mere om Anne Romme på SVK her.

Anne Rommes vinderprojekt i Time to design er et studie udi de afsøgninger af geometriske former, der skaber et helt særligt dynamisk design. I december kunne skærmen “Saturated porosity – freestanding screen” ses hos Normann Copenhagen på Østerbro. Designeren har selv fæstnet nedenstående uddybende projektbeskrivelse på sit værk.

Af Anne Romme
Nov. 2008

Abstrakte geometriske mønstre har traditionelt været brugt til at skabe højtidelig stemning i kulturer, som ikke tillader figurative afbildninger. Inspireret heraf, og i et forsøg på at skabe en kontrast til vores billedmættede vestlige kultur, afsøger dette projekt ornamentering som et middel til at skabe et sanseligt, taktilt rum.

Time to Design-prisen gav mig tre måneders ro til fordybelse, undersøgelser og produktion. Resultatet, en skulpturel skærmvæg, er blevet til ved hjælp af enkel geometri, digitale designteknikker og en konstruktionsmetode baseret på gentagelser. Jeg har tilstræbt at forme og bearbejde træet, indtil væggen blev så porøs, som materialet og konstruktionen tillader. Man kan måske tale om en slags ornament, som – i stedet for at være dekorativt – opstår som følge af bearbejdningsprocessens indvirken på materialet. Rummet omkring skærmen bliver dermed både skrøbeligt (som om det er gået i opløsning) og alligevel mættet med sanseindtryk.

Ornamentets graduering, rytmiske gentagelser og lys- og skyggevirkninger animeres, når man bevæger sig i forhold til konstruktionen, og det gør næsten synsoplevelsen taktil.

Jeg kan godt lide at arbejde med projekter, hvor avancerede, digitale design- og fabrikationsteknikker overlapper med taktile materialer og traditionelt håndværk. Kontrasten mellem computerens absolutte præcision og et givent materiales tolerancer skaber grobund for design, som på den ene side ikke kunne have været skabt uden den avancerede teknologi, vi som designere har til rådighed i dag, men som på den anden side forhåbentlig læner sig op ad den stolte tradition, vi i Danmark har for at respektere et materiales indbyggede kvaliteter.

—-

Læs mere om Anne Romme og Time to design…