Skip to content Skip to footer

Detalje fra Andrew Sendors maleri El brujo espanol pequeno vestlo de negro , 2007, olie på lærred, 50×40 cm.

Læs mere om Andrew Sendors projekt på SVK her.

I det tidlige efterår kan Andrew Sendors usædvanlige billeder både ses på en separatudstilling på galleriet Mogadishni og en gruppeudstilling på Arken.

Sep. 2007

Andrew Sendors anonyme portrætter af mennesker i alle aldre klædt i victorianske klædedragter er urovækkende og foruroligende. Den 30-årige amerikanske billedkunstner finder sin inspiration i gamle studie-fotografier fra det sene 19. og tidlige 20. århundrede – og resultatet er et fabulerende univers af for længst svundne tider og personer præget af en utrolig detaljerigdom. Malerierne er blevet kaldt meget usædvanlige i forhold til, hvad man ellers ser på den yngre kunstscene, og netop denne særegenhed har allerede bragt den unge kunstner langt.

Hans semirealisme er anderledes og nyskabende, samtidig med at detaljerne i hans værker tydeligt vidner om den undervisning og tid, han har brugt på at male efter levende modeller. Mange elementer i stilen trækker linjer tilbage til romantikken, og den montageagtige form, hvor det figurative, det landskabsmæssige og det tidsmæssige kolliderer, skaber ofte en mørk og uhyggelig stemning, hvor det mystiske står i centrum.

Produktivt ophold
Udstillingen på Mogadishni består af nye billeder, som dels er blevet til i hjembyen New York, dels under den halvanden måned lange arbejdsperiode i gæstebolig og atelier på Statens Værksteder, som kunstneren havde fået tildelt op til udstillingens åbning. Opholdet på Statens Værksteder kom i stand igennem kontakten til indehaver af Mogadishni, Christian Chapelle, som bidrog til at udforme ansøgningen. Og perioden i Gammel Dok Pakhus har været produktiv for kunstneren – såvel som opholdet i København generelt har inspireret ham i kraft af kultur og historie.

”Jeg er imponeret over, hvor intakt alting af historisk værdi er. Ikke mindst huset her, som er en yderst inspirerende bygning. Jeg er vant til at arbejde på halvdelen af den plads, jeg har haft til rådighed – med de begrænsninger, det giver,” fortæller han.

Mad love på Arken
Udover separatudstillingen på Valby-galleriet kan et af kunstnerens værker i denne tid også findes på Arken Museum for Moderne Kunst. Udstillingen ”Mad love – Ung kunst i danske privatsamlinger” byder på hele 136 værker af 75 forskellige kunstnere, og Andrew Sendor udtrykker stor begejstring for også at være med på gruppeudstillingen i den meget ukonventionelle bygning:

”Der er intet typisk hvid boks over den. Beton er som udgangspunkt svært, men skibsformen fungerer og betyder, at kunstværkerne interagerer med hinanden på en anderledes måde,” siger han.

—-

Læs mere om kunstneren på www.artofandrew.com

Udstillingen ”Betweeen Life and Nowhere” kan ses på Mogadishni CPH, Carl Jacobsens Vej 16, 2500 Valby frem til d. 13. oktober 2007.

”Mad Love – Ung kunst i danske privatsamlinger” kan ses på Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, 2635 Ishøj frem til d. 9. december 2007
www.arken.dk