Skip to content Skip to footer

Eske Rex arbejder i øjeblikket i Formeriet og er her ved at fortælle om sit arbejde med bearbejdning af træ. Lige over 200 kulturnatgæster fik en rundvisning i værkstederne.

Besøg kunstnerne på SVK’s hjemmeside:

 

Vævede løbere i tre gange Rundetårns højde. Glasskulpturer skabt i lerovn ved ca. 700 graders varme i flere dage, og unikatryk på Danmarks længste tekstiltrykkebord. Det var nogle af attraktionerne for de godt og vel 200 besøgende ved rundvisningerne i Statens Værksteder i år. Vi har samlet et par billeder fra aftenen.

Oktober 2010

Kulturnat 2010_1

Fotograf Maj Hasager havde netop begyndt sit ophold i det store fotoatelier, og fortalte om sit arbejde med at forberede en udstilling med billeder fra Palæstina.

Kulturnat 2010_2

I væveværkstedet var der aktivitet hele aftenen, hvor Jette Gemzøe sammen med to vævere var ved at lægge sidste hånd på løberne til Kunstindustrimuseet.

Kulturnat 2010_3

Her ses tekstilformgiver Louise Sass ved det store trykkebord. Hun arbejder med nye unikatryk og prototyper og brugte aftenen på at fortælle de interesserede gæster om sit projekt – og indimellem skylle de nye tryk i skyllerummet.

Kulturnat 2010_4

Konservator Filiz Kuvvetli forklarer her om arbejdet med at konservere malerier; om at fastlægge skrøbelige overflader med lim, rense snavs af malerier og bringe den oprindelige overflade frem igen.

Kulturnat 2010_5

I Formeriet slog designer og kunstner Eske Rex ud med armene og inviterede de besøgende til at røre og nærstudere hans eksperimenter med træ.

Kulturnat 2010_6

Glaskunstner Pipaluk Lake fortalte om arbejdet med at smelte glasplader ned over metalstativer ved lave temperaturer – og i denne sammenhæng er 700 grader altså en lav temperatur!