Skip to content Skip to footer

 Mere information om Time to Design – new talent award på:

Årets Time to Design – new talent award 2012 er på trapperne. I år er det femte gang prisen uddeles, og resultaterne af de tidligere vinderes ophold er begyndt at vise sig rundt om i verden.

Mar. 2012

Om prisen
Time to design – new talent award er en designpris med fokus på unge talenter. Prisen blev indstiftet i 2008 og består af tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst, 50.000 kr. til materialer – sponsoreret af Træets Arbejdsgivere, DI, en udstilling hos Normann Copenhagen samt karriererådgivning fra OeO.

Formålet er at give unge designere mere end et prestigefyldt håndtryk. Ved at give tid i professionelle værksteder, adgang til både håndværks- og karrieremæssig vejledning, eksponering og penge til materialer udgør prisen et reelt rygstød, hvor en ung designer kan koncentrere sig om det, det virkelig handler om: At udvikle et projekt med så meget faglig tyngde, at det vækker opmærksomhed og danner grobund for fremtidigt arbejde.

Fire års vindere knokler på
Den første vinder af Time to Design var den danske arkitekt Anne Romme, som skabte en rumdeler i træ. Siden har Anne Romme arbejdet videre i krydsfeltet mellem design og arkitektur, blandt andet med projekter som ‘Spaceplates’ – som hun også udviklede en prototype til på SVK under et senere ophold.
www.anneromme.com

Den unge, italiensk-singaporianske duo Lanzavecchia + Wai er et samarbejde, som officielt trådte i kraft, da Hunn og Franscesca blev Time to Designvindere i 2009 med ‘Spaziales Series’, en møbelserie baseret på tekstiler trukket hen over træstrukturer.
Duoen har siden arbejdet videre med et lang række projekter, som kombinerer tekstiler og andre materialer i lamper, opbevaringsmøbler og andre designs.
www.lanzavecchia-wai.com

Siren Elise Wilhelmsen, en ung norsk designer bosat og uddannet i Berlin vandt i 2010 Time to Design med sit strikkende ur under projekttitlen “Developing Time – Time Developing”. Uret kombinerer et kukkeur og en strikkemaskine og strikker i løbet af et år et halstørklæde. Siren har præsenteret sine projekter på forskellige messer rundt i verden og senest ved Stockholm Design Week i februar.
www.sirenelisewilhelmsen.com

Sidste års vinder, tyske Milia Seyppel, overbeviste juryen med sin kombination af moderne fremstillingsteknikker og visuel inspiration fra den tidlige industrialismes æstetik. Det blev i løbet af de tre måneder i København til en serie på fem lamper, som i foråret vises i blandt andet magasinet RUM. Selv er hun i gang med et nyt arbejdsophold i Hamborg, hvor hun udvikler porcelænsfade og skåle.
www.miliaseyppel.com

Ansøgninger til dette års pris kan indsendes fra april 2012. Man kan løbende holde sig informeret via prisens Facebook-side, hvor al relevant information videregives.
Facebook-siden for Time to Design

For yderligere oplysninger om Time to design – new talent award, kontakt direktør Frederik Hardvendel eller kommunikationsmedarbejder Kirstine Autzen på Statens Værksteder for Kunst.
Tlf.: 32 96 05 10,

e-mail:  timetodesign@svfk.dk