Skip to content Skip to footer

Den 1. januar 2017 har Frank Jensen været ansat på Statens Værksteder for Kunst i 30 år. Alle kolleger ønsker ham stort tillykke med jubilæet!

Af Frederik Hardvendel
Jan. 2017

Langt de fleste af landets bedste billedkunstnere, kunsthåndværkere og designere vil kende leder af metalværkstedet, Frank Jensen.

På Statens Værksteder for Kunst har den værkstedsfaglighed, han har stillet sig til rådighed med i nu 30 år, været altafgørende for ”Dokkens” gode omdømme. Skulpturer, installationer, design-prototyper er blevet til med kyndig vejledning og i respekt for kunstnerens fordringer. Mere end 3000 værker har fået det håndværksfaglige modspil, som rigtig mange kunstnere ikke kunne have klaret sig uden, og som resten meget nødigt ville undvære. Det kræver en helt særlig personlighed at indgå kvalificeret i dialog med noget så personligt som kunstneriske værker. Frank kombinerer på smukkeste vis kompromisløs håndværksfaglighed med helt særlige menneskelige kompetencer til gavn, glæde og tryghed for kunstnere og designere landet over.