Katja Aglerts projekt er steds- og kontekstspecifikt, udviklet til Nationalmuseet i København, dér hvor den såkaldte Gundestrupkedle står udstillet. Gundestrupkedlen, et forgyldt sølvkar med mytologiske indgraveringer, blev fundet i Himmerland i 1891, og menes at stamme fra 100-tallet før Kristi fødsel. Aglerts projekt tager afsæt i nordlyset både fra et historisk og et nutidigt perspektiv og i dets mytologiske forhold til Gundestrupkedlen. Disse perspektiver reflekterer museets bevarende rolle og måden at (re)præsentere historiske og kulturelle artefakter som iscenesatte udstillingsobjekter.
Andre projekter
På tekstilværkstedet har Birgitte Vad og Anne Theisen udviklet to selvstændige projekter med henholdsvis maleri på tekstiler og udvikling af mønsterapporter.
Sofie Pihl har i Grafikværkstedet på SVFK arbejdet med flerfarvede fotogravurer. Her har hun blandt andet eksperimenteret med den såkaldte chine-collé teknik, hvor farvet silkepapir inddrages i farveprocessen.
Hvordan er det muligt at lave en gravkiste, der ses som et møbel med et let og svævende udtryk, som samtidig er lavet af bionedbrydelige materialer og udstråler godt håndværk?