Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På Grafikværkstedet arbejder billedkunstner Bendt Ulrich Sørensen på en serie tegninger og grafiske arbejder, der tager udgangspunkt i migrations- og globaliseringstematikker.

Bendt arbejder dels med blyants- og kuglepenstegninger i store og små formater. Tegningerne skildrer afrikaneres indvandring til Danmark og beretter om den hjemløse tilværelse, flere af dem lever i Folkets Park på Nørrebro. Tegningerne laver Bendt med udgangspunkt i egne fotografier og billeder fundet på nettet.

Derudover skaber Bendt en række linoleumstryk, hvoraf enkelte præsenterer specielle redskaber fra slavetiden. Andre gengiver møbler fra kataloger og diverse moderne køkkenredskaber.

Bendt arbejder desuden med at genskabe forskellige illustrationer og xylografier, som han finder i fagbøger og skønlitteratur om emnet.

Endelig arbejder Bendt på en lille serie træsnit, der viser landskabet ved grænsen mellem USA og Mexico.

På tværs af de forskellige repræsentationsteknikker, som Bendt anvender, opererer han med et enkelt, geometrisk formsprog og et ekspressivt, farvemættet udtryk. Hvert værk har sin egen farve: Grøn, rød eller lilla. Linoleumsnittende skærer han, så motivet fremtræder hvidt på en farvet baggrund.

Udover at skabe de individuelle værker arbejder Bendt med at danne sammenhæng mellem dem, så de fortæller en historie og tydeliggør forbindelsen mellem fortidens slavehandel, industrialiseringen og nutiden verdensorden.

Værkerne skal udstilles i Clausens Kunsthandel.