Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Torben Simonsen har i det meste af august måned siddet i det lille fotoværksted og arbejdet med opsætning af billeder, prints og opstilling af fysiske skitser til udstillingsrummet.

Billederne er dels serier af stillbilleder fra dokumentarisk videomateriale med undertekster som et fortællende element og det er betragtninger af de lys/rum landskaber der fornemmes at findes før og efter liv.

Sunshine er en narrativ installation med scenografiske elementer, dokumentarisk film- og lydmateriale, billedprints og grafisk materiale. Udover at være en fortælling udforsker installationen en rumlig filmpræsentationsform. Værket er et forsøg på at kortlægge karakteren Alfred; vietnamveteran, minearbejder og communityboss på stenarbejdspladsen Sunshine.

“Jeg møder Alfred under filmoptagelserne til LUST i New Mexico, 2002. 10 år senere tager jeg tilbage for at finde ham igen. Han har mistet Sunshine, fået kræft, og sover med iltapparat. Mødet med Alfred er mødet med en mand jeg drages imod og trættes ved. Inde i hans fortællinger; nedenunder humor, pral og underholdning, fornemmes et liv med megen hårdhed og grusomhed. Rundt om hans væsen fornemmes en evigt givende og fredsskabende sjæl. Jeg sætter mig for at udforske og geniscenesætte den karrakter jeg har mødt i Alfred; som en rejse ind i mit eget Heart of Darkness. Min nøgle til det arbejde er en konkret oplevelse mellem gru og lyst i Alfreds soveværelse – fra gensynet i 2012. Et sort hul i maven. Jeg overvejede om det kunne være et møde med et tidligere selv. Om jeg havde krydset mit spor. Jeg tager afsæt i denne scene og lader beskueren træde ind i mødet med Alfred. Alfred døde i juni 2014.”

Sep.2014