Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Taffel for Perlemor er et 30 meter langt bord udviklet og produceret på Statens Værksteder for Kunst. Taffel for Perlemor skal indgå i årets Wadden Tide – en udendørs udstilling på stranden ved Blåvandshuk.

Oktober 2023

Vi har arbejdet med et særligt fokus på stedets historie, og områdets naturligt forekommende materialer i udviklingen af installationen. Værkets materialitet har været det primære fokus, og derfor har produktionen af bordpladens ca. 450 håndstøbte elementer i biobeton været projektets omdrejningspunkt.

Taffel for Perlemor er et dækket bord inspireret af stedets materialer, nuancer og liv – et værk, der er blevet til som resultat af en række materialeundersøgelser med udgangspunkt i et ønske om at udforske nye bæredygtige alternativer til beton.

I udviklingen af bordets overflade har vi eksperimenteret med en betonblanding af sand, kalk og knuste østers og muslingeskaller og ca. 5% cement. Efterbehandlingen af bordpladen er gjort med en klassisk terrazzo-slibning for at blotlægge materialets indhold af muslingeskaller i blålige nuancer og små glimt af
perlemor.

Sideløbende med støbningen af bordpladen, har vi udviklet bordets metalkomponenter (bordben, detaljer, etc.) på metalværkstedet. En rigtig fin vekselvirkning mellem produktion af det præcise metalarbejde på værkstedet og den mere grove og intuitive støbeproces.