Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Signe Emdal er tekstilkunstner og arbejder med at transformere stemning til fysiske materialer og objekter. Hun eksperimenterer med forskellige typer af uld og forskellige tekstile teknikker for at fremskabe bestemte atmosfærer og en fornemmelse af omfavnelse.

Signe er optaget af landskaber og bevægelse, hvilket komme til udtryk i hendes tekstiler, der beretter om bevægelse i indre og ydre landskaber.

Opholdet på SVFK har Signe brugt til at videreudvikle en nyt tekstilt materiale, som hun har skabt på et artist in residence-ophold på Icelandic Textile Center.

På Island skabte hun sit første værk i materialet, som blev valgt til den kuraterede udstilling: ”IS THIS COLOUR” (maj/juni 2019 Rundetårn).

Materialet er en blanding af tyrkiske gulvtæppeknuder og islandsk uld. Det er yderst sensitivt på forsiden, men stærkt på bagsiden.

Hør Signe forklare konceptet bag materialet i denne procesvideo, som er optaget undervejs i processen på SVFK. Videoen er produceret af Theis Mortensen og Mark Balstrup.