Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indfarvningsværkstedet på Statens Værksteder for Kunst har dannet base for udførelsen af tekstilformgiver Nina Borns projekt, MININIT. Projektet er formet af en faglig påskønnelse af den analoge fremstilling af strik.

Nov. 2021

Med ønsket om at imødekomme kerneværdier, som høj kvalitet, bæredygtighed, fair trade samt godt håndværk, har projektet søgt sparring og samarbejde med Fair Trade organisationen “Kumbeswar Technical School” i Katmandu, Nepal. Dette har resulteret i en serie unikke håndstrikkede produkter.

Grundet den mere begrænsede værkstedkapacitet, som et produktionssted som Kumbeshwar tilbyder, har det ikke været muligt at levere produkterne fuldkomne og færdige i form af vask og damp, som det ellers kræves for at strikken fremstår smukkest og mest ensformig over fladen – et arbejde, som er simpelt, men kræver tid og den rette værkstedkapacitet.

Opholdet i indfarvningsværkstedet på Statens Værksteder for Kunst har muliggjort arbejdet med disse afsluttende processer, så projekt Mininit er kommet endeligt i mål.