Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New ends

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

I metalværkstedet arbejder designer, Vibeke Fonnesberg Schmidt, på en serie unika lamper i messing og plexiglas.

Vibeke tager i serien af nye lamper udgangspunkt i tidligere designs formet ud fra stadium-formede plexiglas skiver. Hvor hun tidligere har anvendt messing til at skabe mindre monteringsdele, vælger hun nu at trække materialet frem og gøre det til en fremtrædende del af lampen. Vibeke forklarer, at messing har en god evne til at reflektere lys, hvorfor det er særligt anvendeligt i arbejdet med lamperne. Samtidig yder messingen modspil til plexiglassets udtryk.

I metalværkstedet bukker Vibeke messingplader til lampernes endestykker. Til selve lamperne bruger hun plexiglas-plader, som lukkes i enderne af det bøjede messing i en stadium-form. Plexiglasset varierer i farve og transparens, og dermed vil farverne blande sig, når lamperne er tændt. Lamperne monteres med LED-lys.

Ydermere producerer Vibeke forskellige dele og rør til montering samt et beslag, der stabiliserer messingpladerne mod plexiglasset. Hun arbejder på at samle lamperne og tester forskellige ophængningssystemer og løsninger til, hvordan lamperne kan monteres direkte på væggen.

Generelt arbejder Vibeke med variable konstruktioner. Lamperne kan da også skabes i forskellig størrelse, farvesammensætning osv.

”Grundlæggende har jeg et konstruktionsprincip, som er til for at blive brudt, da det ellers går hen og bliver for rigidt og for stramt. Det er en tendens, der går igen i stort set alt, hvad jeg laver”.

I sit udtryk ønsker Vibeke at indføre et element af tilfældighed og undersøgelse af de geometriske former. Derfor er ingen af de stadium-formede lamper helt symmetriske, men er brudt af forskydninger i størrelse og farver.