Hop til indholdet.

Projekt

Møbel til rumhotel

2008 / Design

Jun. 2008

Tre måneder arbejdede designeren Kristian von Bengtson på Statens Værksteder for Kunst. Han brugte opholdet på at udvikle en prototype af et møbel til fremtidens rumhotel – en prototype, der er resultatet af nogle helt særlige specifikationer og materialefordringer. Men de krav afskrækkede ikke rumdesigneren – tværtimod.

5 større turistrumskibe var ved at blive færdiggjort af virksomheden Virgin Galactic, og når de er klar, vil helt almindelige mennesker – med penge på lommen – få muligheden for at blive sendt ud i rummet med afgang fra den nye Spaceport America i New Mexico (tegnet af Sir Norman Fosters tegnestue). Disse ture vil være kun på 15 minutter, men hotel-milliardæren Rober Bigelows rumprojekt Bigelow Aerospace har påbegyndt fabrikation af et decideret rumhotel, hvor der kan blive tale om ophold på op til flere uger – og det er her, et særligt udviklet møbel kommer ind i billedet.

Formgivningen var mulig i kraft af muligheden for at printe modeller. I den forbindelse har det været altafgørende for projektet at anvende 3D-teknologi, som giver mulighed for at se idéer og design i deres rumlighed – og dette var en mulighed på 3D-værkstedet.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260