Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tre måneder arbejdede designeren Kristian von Bengtson på Statens Værksteder for Kunst. Han brugte opholdet på at udvikle en prototype af et møbel til fremtidens rumhotel – en prototype, der er resultatet af nogle helt særlige specifikationer og materialefordringer. Men de krav afskrækkede ikke rumdesigneren – tværtimod.

5 større turistrumskibe var ved at blive færdiggjort af virksomheden Virgin Galactic, og når de er klar, vil helt almindelige mennesker – med penge på lommen – få muligheden for at blive sendt ud i rummet med afgang fra den nye Spaceport America i New Mexico (tegnet af Sir Norman Fosters tegnestue). Disse ture vil være kun på 15 minutter, men hotel-milliardæren Rober Bigelows rumprojekt Bigelow Aerospace har påbegyndt fabrikation af et decideret rumhotel, hvor der kan blive tale om ophold på op til flere uger – og det er her, et særligt udviklet møbel kommer ind i billedet.

Formgivningen var mulig i kraft af muligheden for at printe modeller. I den forbindelse har det været altafgørende for projektet at anvende 3D-teknologi, som giver mulighed for at se idéer og design i deres rumlighed – og dette var en mulighed på 3D-værkstedet.