Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vivi Linnemann deltager ved Dansk Billedhugger Samfunds Skulpturbiennale i Kongens Have 2012 med en skulptur af kunststof og metal. Hendes fascination af kunstmaterialer er ikke til at komme uden om, og det er ofte ved denne fascination eller ’forelskelse’, at hendes værk begynder.

Vivi Linnemann indkøber og genanvender overskudsmaterialer til brug i sine værker. Hun inspireres af materialets umiddelbare form eller farve og benytter det efter egen hensigt. Eksempelvis bruger hun plastsnøre, der egentlig er beregnet til elektriske haveredskaber, til at sy sin skulptur sammen med.

Således bruger Vivi Linnemann ofte plastmaterialer i sine værker, og denne gang har hun fundet et stykke plastgulv, der skal ligne rigtigt trægulv. Og det er lige netop denne grænse mellem det ægte, og det der ligner den ægte vare, der optager Vivi Linnemann. Derfor hedder hendes værk også Möchtegern (wanna be) – altså noget, der gerne vil være noget, det ikke er.

Tanken er, at skulpturen skal hænge i et træ i Kongens Have – gerne ”podet” på træet, hvis det kan lade sig gøre. Som en afstikker af det ægte træ, skal figuren hænge næsten vægtløs.