Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Væver, Ane Henriksen, arbejder på et billedtæppe af vestenvinden, som skal udstilles på Heltborg Museum i Thy. Her skal hendes billedtæpper vises sammen med Jens Søndergaards landskabsmalerier og gå i dialog med flere af hans værker.

I fem rum på Heltborg Museum skal Ane udstille billedtæpper, der går i dialog med Jens Søndergaards landskabsmalerier. Under sit ophold ved SVK arbejder hun på et billedtæppe, som måler 252 x 242 cm, billedet associerer til nøgne grene. Til tæppet har Ane brugt voksbehandlet hør og har vævet med aflagt sengetøj i blå og hvide nuancer. Hun ønsker at afspejle vindens bevægelse og har derfor indsat en tråd, der snubler hen over fladen. Ane har indlagt en sort tråd i dunter, på den måde får materialet et flimrende udtryk grafisk.

At væve ud fra et maleri
Ane forsøger at modsvare Jens Søndergaards stemningsmættede maleri med sine sanselige strukturer. Hun har fx udvalgt et maleri med fyrreskov, som hun finder genklang i. I Rågeleje har hun fundet sit eget træ, som danner udgangspunkt for den vævning, som hun kalder Min Vestenvindshimmel.

”Ved at udstille med J.S. prøver jeg måske at retfærdiggøre arbejdet med et motiv, som jeg egentlig altid har haft lyst til at væve”, fortæller Ane.

At male på trendtråden
Ane har flere steder i billedtæppet malet på trenden, for at få en mere sort farve frem, hvilket traditionelt set ikke er helt i tråd med gældende normer inden for vævning. Det har været en udfordring for Ane at skride ind i vævens lovmæssighed, det er vigtigt for hende, at den malede tråd i det færdige tæppe ender i en tilsyneladende egen lovmæssighed.

”Det er en smule grænseoverskridende, når det i forvejen er en metode, der er lidt forbudt”, fortæller Ane.