Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Inger Margrethe Larsen arbejder lige nu på en ny serie medaljer i træværkstedet.

Aug. 2015

Inger Margrethe Larsen arbejder i spændingsfeltet mellem design og kunsthåndværk, hvor hun skaber unikke medaljer til udsmykning på væggen. Hendes fascination for medaljer går tilbage til 2002, og siden da har hun videreudviklet koncept og teknik. I 2014 producerede Inger Margrethe for første gang sine store udsmykningsmedaljer i dimensioner op til 80 cm. i diameter under et ophold hos SVK, og hun beskriver sit nuværende projekt som en opfølgning og videreudvikling – og som muligheden for at danne nye elementer.

Medalje-serie
På bordene i atelieret bag træværkstedet ligger op mod 20 medaljer i forskellige størrelser med diverse udsmykning. Disse danner en serie, hvis sammenhæng komponeres af farvevalg, gennemgående dekorationsmetoder og symboler i udsmykningen. I modsætning til sine tidligere værkers meget farverige udtryk holder Inger Margrethe denne serie i en dæmpet, douche farveskala.

I træværkstedet udarbejder Inger Margrethe modeller af medaljerne, som anvendes som forme til de endelige medaljer. Derefter bliver de vakuumformet i plastmaterialet akryl i samarbejde med firmaet Formatek A/S. Desuden eksperimenterer Inger Margrethe med ideen om at indsætte lys i sine medaljer, der således vil få tilføjet en funktion fremfor at være et rent udsmykningsobjekt.

Leg med materiale
Medaljerne tager udgangspunkt i livstemaer og kan ses som en hyldest til eller værdsættelse af livets mange facetter – bl.a. en ”Medalje for Frugtbarhed”, en ”Medalje for Healing” og en ”Medalje for Sejr”. Inger Margrethe finder inspiration til medaljernes symboler ud fra disse overordnede temaer, samt på baggrund af research i medaljers historie.

Symbolerne og elementerne er skåret ud i træ, og Inger Margrethe kan derefter skabe medaljerne som en form for kollage af forskellige former med en nærmest grafisk tilgang – et puslespil af elementer, der skaber det endelige udtryk.

Inger Margrethe ønsker at indkapsle forskellige materialer i medaljerne og skaber således brud i overfladen. Bl.a. blander hun plastmaterialet med mere ”ædle” materialer som f.eks. bladguld, sølv, kobber, messing og forskellige træsorter. For at sikre, at disse elementer er synlige i den endelige medalje, lader Inger Margrethe de specifikke træforme sidde i det endelige værk.