Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Karen har to projekter på SVK, et hoved- og et biprojekt. “Set med fuglens øje” er hovedprojektet med inspiration fra Georg Gerster, der har fotograferet jordens levn fra antikken set fra himlen.

Et biprojekt er en ode til afdøde Antoni Tápies, som var revolutionær under Franco i Spanien. Karen har i Tápies’ ånd taget billeder af bymure og vægge, der på en eller anden måde har noget at sige. Disse fotos omsættes til flerlagstryk.

Karens overordnede ærinde er at omsætte digte til billeder, og hun arbejder ud fra en overbevisning om, at “poesien og fantasien findes, og i forening kan der skabes billeder.”

Karen har fløjet en del med sin nu afdøde mand i deres private flyvemaskine. Hun er dermed blevet inspireret af at se jorden i fugleperspektiv og bruger det i sit nuværende projekt i SVKs grafiske værksted. Hun er fascineret af jordens “ar” og har dykket ned i landskaber og byer. Hun bruger et udsnit af f.eks. et fodgængerfelt med skudhuller fra New Yorks gader som motiv.

Karen benytter en alternativ, ikke giftig metode til sine kobberpladetryk, som består af japansk soya, rapsolie, vand, gulvlak og vandbaserede farver. Hun tager billeder, som hun overfører via transparent og trykker i flere lag for at opnå flere farver via dybtryk. Hun benytter ekstra langt land til sine store tryk.

En anden metode er brug af pasta lavet af cabarundumpulver, som overføres på akrylplader.