Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matilde Søes Rasmussen har opholdt sig i det lille fotoværksted for at skanne negativer af både nyt arbejde og arkivmateriale til en publikation, som skal udgives på forlaget Awful og udstilles i Bladr i februar 2023. Derudover har hun printet billeder fra sin debutbog Unprofessional til en udstilling på Centrum För Fotografi i Stockholm i januar 2023.

Januar 2023

I udstillingen What’s the point of anything really, if no one is looking at you while you are doing it? inviteres publikum indenfor i et dysfunktionelt forhold, hvor vi ser, hvordan den kontrollerende elsker gentagne gange udøver censur over kunstnerens arbejde.

Udstillingen undersøger, hvordan algoritmer kontrollerer store dele af vores liv og stiller spørgsmål ved vores brug af sociale medier. Den tager fat i aktuelle politiske emner i forhold til den censur, der bliver pålagt specielt fotografier af kvinder på sociale medier og diskussionen om ejerskab online.

Udstillingen bygger på Rasmussens 14 år lange research og dokumentation af sit arbejde som model, hvor ejerskab og kroppens forhold til at blive solgt er gennemgående tematikker. Udstillingen er udviklet stedsspecifikt til Bladr og består af fotografiske prints, en publikation med prosaiske tekster og fotografi og et videoværk, der projekteres direkte på galleriets vinduer.