Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maria Gondek har arbejdet i Statens Værksteders udendørs atelier, Huggegården, samt træ- og metalværkstedet på udstillingen ‘Forhave’ ved Ringsted Galleriet.

Værket ‘Aspirationer’ er et stedspecifikt værk udarbejdet til Pouls forhave på Dagmarsgade 38 i Ringsted. Poul har været så venlig at lade Maria Gondek udgrave et større havebassin, en lettere kompliceret vandfontæne. Værket er sammensat af haveslanger, havevandere og -sprinklere, opsat på en konstruktion af galvaniserede rør og nedsænket i Pouls nyanlagte havedam.

På metalværkstedet har Gondek udarbejdet en rørkonstruktion, der fungerer som et bærende stel for havevanderne. I huggegården har hun haft mulighed for at opsætte et test-vandbassin til afprøvning af pumpe- og slangesystemer, koblinger og sprinklere, før den endelige installation i Pouls have.

Mimer gængse hverdagsdrømme

I sin væren i rummet mellem offentligheden og privatsfæren er ‘Aspirationer’ ikke meget anderledes end nabohusenes veltrimmede rosenbede. Hvad man ikke ved er, at dens forbillede er Versailles’ pompøse fontæner og Las Vegas’ overdådige vandshows. ‘Aspirationers’ virkelighed er dog en forhave på en villavej i Ringsted.

I sit ihærdige forsøg på at imitere de grandiose fontæner, tager ‘Aspirationer’ afsæt i hverdagens storhedsdrømme, og det er netop dem, sprinklerfontænens gejst forsøger at minde os om.

‘Forhave’ er en del af Ringsted Galleriets udstillingsrække SAMMENSTØD, der ønsker at skabe en mere pågående udstillingsprofil, hvor kunsten forstyrrer hverdagslivet ved at være til stede der, hvor folk til daglig færdes.

Med SAMMENSTØD vil Ringsted Galleriet etablere kunsten som et mulighedsrum, hvor værkerne opererer efter gadens regler og agerer som selvstændige udstillinger i et sammenstød med omgivelserne.