Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På SVK har Maj-Britt Boa udført værket “Kirken” – en genbrugskirke lavet for Kirkens Korshær. Kirken blev skabt i forbindelse med konferencen “Folkekirken i Nutiden” afholdt på Christiansborg d. 14. september 2005 og derfor opsat bl.a. på Christiansborg Slotsplads.

Værkets umiddelbare mål er at genbruge og genoplive kirkens grundlæggende elementer i samtidens fragmenterede verden gennem den installatoriske og konkrete kunstneriske intervention på Christiansborg Slotsplads.

Værket er en 9 meter høj model af en kirke og strækker sig over et areal på ca. 50m2. Den er konstrueret af et stålskelet indhyllet i translucent sejldug og forankret af betonklodser langs siderne i konstruktionens indre. På denne måde opnår betonklodserne en dobbeltfunktion, idet de også gør det ud for siddepladser for de besøgende. Kirkens interiør præges af grundelementer som sand, vand og lys, der, i al deres symbolske lethed og enkelhed, markerer direkte sansepåvirkninger i deres henvendelse. Elementernes effekt forstærkes yderligere af lyset fra et neonkors, der er placeret svævende vandret oppe under kirkens tag. Korset signalerer kirkelig tradition og accentuerer dobbelttydig højtidelighed. På “Kirkens” sejldug indvendig er en opfordring til at skrive sin mening om kirken eller om det, der falder den besøgende ind under opholdet i “Kirken”