Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ida Sønder Thorhauge arbejder i det store atelier, Turboladen, på en ny serie værker – en række store malerier til en kommende soloudstilling på Overgaden med titlen “Between Eternity and Time”. Formatet er pladskrævende, men Turboladens store rum giver mulighed for at danne et overblik over produktionen og male på flere værker ad gangen.

Feb. 2021

Udstillingen vil bestå af en totalinstallation af højdramatiske og detaljerige oliemalerier på lærred i store formater varierende fra 1,6 x 2,5 m. til 1,6 x 4 m.

Værkerne har et fælles narrativ, men hvert maleri står samtidig stærkt alene og fortæller sin egen historie. Således fungerer værkerne på egne præmisser, men da de opstår ud af hinanden, har de åbenlyse referencer på kryds og tværs.

I værkerne optræder en menneskefigur, som er hovedkarakteren i Thorhauges fortælling. Denne figur eksisterer som yngre og ældre, på vej, stillestående og falden.

Med en feministisk tilgang til det historiske materiale, som malerierne sætter i spil, undersøger Thorhauge emner som identitet, transformation og eksistentialisme. Klassiske repræsentationer af køn forhandles i et på én gang arkaisk og nutidigt univers. Mennesket akkompagneres på sin rejse af arketypiske karakterer som hesten og døden.