Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hans E Madsen har i Frederiksholms Atelier arbejdet med projektet Volume – en soloudstilling til Bornholms Kunstmuseum.

Juni 2021

På denne udstilling vil publikum opleve mine værker i deres rå, ekspressive og meget ærlige udgave, hvor kabler, lyskilder, de tekniske dele og konstruktioner er synlige for beskueren – noget der er meget karakteristisk for min måde at præsentere værker på. Jeg skjuler ikke noget.

Der er helt nye værker som peger fremad mod noget nyt i min praksis, hvor det er bevægelse i lyset, jeg arbejder med. Jeg har de sidste par år arbejdet sammen med en programmør, og derfor er flere muligheder dukket op. Jeg har også arbejdet en del med indirekte lys, men det er typisk i forbindelse med de værker, jeg har lavet til det offentlige rum eller udendørs.

Jeg bruger helt tilgængelige materialer til at bygge mine værker med, ofte fra byggemarkeder. Jeg har arbejdet meget i forskellige offentlige rum, hvor værkerne altid forholder sig specifikt til det pågældende sted.

Jeg er fascineret af lys og af de uendelige muligheder, der ligger i arbejdet med lyset. Jeg har en konstant tankerække af ideer til, hvad lys kan. Eksempelvis kan et objekt, som f.eks. parabolantenner, jeg ser monteret på altaner, kaste en ide fra sig som udmønter sig i et lys-værk. Eller jeg leder efter en eller anden form, til at sprede lys med, og finder tilfældigt en parabolantenne til formålet. Så inspirationen og ideer går begge veje, som en slags udveksling. Værkerne opstår ofte ud af eksperimenter og tager form ud fra, hvad jeg oplever, og selvfølgelig ofte med udgangspunkt i, hvad den konkrete udsmykningsopgave går ud på, og hvor stort et budget, jeg har til at materialisere værket for.

Kilde: Kunsten.nu