Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I arbejdet med open-source data fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) og Naalakkersuisuts minerale myndighed m.fl. har Gudrun Havsteen-Mikkelsen i væveværkstedet designet et nyt kort for at rekonstruere og oversætte samme observerede data i en gobelinvævning.

Juni 2024

Woven Territorializations er en tekstil eksekvering af mineral-eventyret i Grønland (Kalaallit Nunaat). Gobelinvævningen tillader pludselige afbræk af form og farve og har et højt detaljeniveau. Den er på samme tid begrænset af materialernes og væverens tekniske kunnen i oversættelsen af digitale data, hvilket fordrer nye læsninger af samme territorie.

Vævningen af det geologiske materiale i Grønland og minedriftens territoriale zoner stiller skarpt på de repræsentationer og virkeligheder, som landkort demonstrerer via æstetisk magt. De tilsyneladende uudtømmelige og uundværlige råstoffer fordrer politiske spændinger, ikke kun i Grønland men vækker genklang i resten af verden.

Produktion af gobelinen er støttet af Den Faberske Fond, Arne V. Schleschs Fond, Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse og Eickhoffs Fonden.

Opsætningen af gobelinen foregik i samarbejde med tekstildesigner Anna Bruun Kristiansen.