Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lisa Grues nye billedserie ’Where is Alice?’, som blev til på Statens Værksteder, er en hyldest til fantasien, en kommentar til at vi i hverdagen har for travlt og i vores travlhed glemmer magien. Stilen er popart med en helt særegen tilgang – og med kontraster i motiver og brug af mere voldsomme ordstillinger. Væk med den pæne pige og ind med noget fandenivoldsk, som kunstneren selv forklarer det.

Lisa Grues nyeste projekt, som lige nu også er ved at tage form i atelieret på Gammel Dok, hedder ’Fashionista Dwarfs’ og kommer i sit udtryk til at udgøre en kritisk kommentar til modeverdenen. Det er en stor kunstinstallation, som inkluderer 80 havenisser malet i vilde mønstre og igen med brug af ord og udsagn, der skal spille sammen med det visuelle udtryk. Installationen skal udstilles under den københavnske modeuge i 2008. ”Det bliver vildt, crazy, morsomt og voldsomt,” lyder kunstnerens eget bud på projektet.

Pladsen på Gammel Dok har betydet, at Lisa Grue har kunnet finde arbejdsro og plads til sine store projekter. Billedserien består af seks malerier, som alle måler 250×190 cm, og de 80 havenisser fylder i sig selv en del kvadratmeter, så fysisk rum har været altafgørende for, at hun kunne gennemføre sine projekter.