Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På SVKs grafiske værksted laver Mette Nisgaard Larsen monotypier og aluminiums- og kobberkoldnålsraderinger, som skal udstilles på galleriet Sø sommeren 2015.

Nov. 2014

Trykkene er inspireret af gamle piktogrammer og holistiske reklamer. Mette har en meget processuel og eksperimenterende tilgang til det at trykke, hvor hun ofte tager udgangspunkt i og udnytter pladernes løbende udvikling. De tynde aluminiumsplader, hun anvender til monotypierne, begynder under trykkeprocessen at bule og få ridser, og denne udvikling, og den grad af tilfældighed i resultatet det medfører, bruger hun meget i sit arbejde. Pladernes langsomme erodering bruger hun til forsigtigt at forskyde det oprindelige tryk, finde skygger, huller og farvenuancer, og til at undersøge, hvor hen man kan skubbe trykkeprocessen. Derfor udvikler hendes projekter sig i løbet af trykkeprocessen efterhånden som forskellige muligheder opstår.

Den grafiske fladtryksteknik monotypi karakteriseres ved, at hvert tryk kun kan laves én gang i én version. Dermed har den ikke grafikkens typiske reproducerbarhed modsat koldnålsradering, der har en mere fast gentagelig trykkeproces. I koldnålsraderingerne afviger hun fra den faste trykkeform ved at arbejde videre oven på digital print. De er printet vha. SVKs storformatsprinter og trykt lag på lag, indtil det tilsigtede resultat er opnået. Denne sammenkobling af en digital og den mere analoge, manuelle metode giver et umiddelbart lidt udefinerbart amorft resultat.

Med hjælp fra Kit Carlsen har Mette skabt værkerne, der skal udstilles sammen med den norske kunstner Natalie Fucia Sanchez på i København fra d. 26/6 2015.