Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Under opholdet på Statens Værksteder har Ditte Lyngkær drejet, bukket, bøjet og svejset i præcisionsrør. Hun har forholdt sig åbent og eksperimenterende til materialet og dermed endt ud med at lave fire nye konstruktioner, inspireret af Annie Besants bog, Thought Forms. Tre af konstruktionerne har fået en drejefunktion.

Okt. 2022

Konstruktionerne ligger formmæssigt i forlængelse af en række værker, jeg præsenterede på min seneste soloudstilling Assemblies & Kits på Galleri Lene Bilgrav i Aarhus. Serien består af metal- og glasskulpturer, der er inspireret af modelbygger-samlesæt. Hver skulptur er bygget op af del-elementer i glas, som på hver sin måde er fragmenteret, men som kommer til at repræsentere en helhed, når det opleves i stålrammen.

Projektet handler om struktur, sammenhold og orden, men også om fastholdelse og ubevægelighed. Strukturering af noget strukturløst og en undersøgelse af spændingsfeltet mellem kontrastfyldte materialer som skrøbeligt glas, stabilt stål og flydende og faste former.

Glasmotiverne laver jeg både med cyanotopi på farvet og ufarvet glas. Mit ophold på Statens Værksteder var dog koncentreret om metalarbejdet.