Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I tufteværkstedet har Christine Overvad Hansen arbejdet med kunstnerisk research og materialeudforskning.

Maj 2022

Jeg har arbejdet med at afsøge tuftningens potentiale i forhold til min skulpturelle praksis – dels ved at afprøve forskellige muligheder inden for udformning af tæpper eller underlag til skulpturer, og dels ved at eksperimentere med udformningen af selvstændige væghængte objekter og skulpturelle værk-elementer.

Jeg har ikke tidligere prøvet kræfter med tuftning og er derfor gået meget undersøgende til værks. Jeg erfarede hurtigt, at tufte-processen indeholder utroligt mange variabler, der kan justeres i forhold til hinanden, og at selv de mindste justeringer kan medføre store ændringer i det endelige udtryk. Jeg har derfor løbende været meget nysgerrig på effekten af ikke bare forskellige trådfarver, -fibre og -sammensætninger – men også af tuftepistolens bevægelsesmønstre, og hvornår i arbejdsgangen eventuelle konturer og detaljer tilføjes.

Opholdet har helt konkret resulteret i flere potentielle værker og værk-elementer, men også i udfoldelsen af et helt nyt mulighedsrum, og et dertilhørende materialemæssigt og teknisk undersøgelsesfelt, som jeg fremadrettet vil arbejde videre med.