Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fotokunstner, Birk Thomasson, har sammen med Sarah Riisager, Eske Viuf og
Andreas Bøcher opholdt sig i SVFKs fotoværksted for at skabe værker til en fællesudstilling i FUKK’s lokaler i det nye Nordhavnkvarter omkring
metrostationen Orientkaj.

sep. 20

Det fælles udgangspunkt for udstillingen “Virvar” er ungdom og transformation. Hver især kredser vi på forskellig vis om ungdommen i vores egen praksis, og gennem arbejdet med en fælles udstilling agter vi at skabe nye visuelle forbindelser og dialoger i et fysisk rum.

Transformation

Vi er to kunstnere i starten af 30’erne og to kunstnere i starten af 20’erne, og gennem vores indledende samarbejde har vi oplevet en interessant kontrast i vores måde at forholde os til os selv og vores arbejde på. Vores tanker og arbejde har måske mange umiddelbare ligheder, men der er stor forskel på at være midt i en tid, der er præget af kaotiske hyper-vivide følelser, søgen, drømme og planer for fremtiden og at se tilbage på netop dét virvar, som den definerende tid, der lagde fundamentet for den person, man senere blev til. Netop denne tid er en transformation, hvor man går fra at være én ting til at blive noget andet. Vi får aldrig tiden igen, og vi kan ikke gøre det om – det er altid “ungdommen” vi mindes, når vi mindes. Vi ser tilbage på det vi var, for at forstå det vi er.

I vores fælles arbejde med udstillingen udforsker vi spændingsfeltet mellem det umiddelbare og det retrospektive – at være midt i noget og at se tilbage på det gennem et bittersødt gyldent filter, der ofte er præget af både sorg, kærlighed og nostalgi.


Om kunstnerne

Sarah Riisager og Birk Thomassen er begge uddannet fra The Glasgow School of Art i 2016, mens Eske Viuf og Andreas Bøcher er nyuddannede fra Fotoskolen Fatamorgana.