Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Under titlen Leaking Vessels har Anne Sofie Skold Møller i det lille lerværksted produceret en række kander, der langsomt lækker deres indhold igennem personlige anekdoter og statements skrevet på kanderne.

Maj 2021

Teksten på kanderne er skrevet med, “negativ glasering”, dvs. at områderne, der udgør teksten, ikke er glaseret, hvilket gør materialet absorberende og permeabelt.

Med kanderne har jeg villet undersøge det afsmittende, det lækkende, og hvad der sker, når man placerer personlige anekdoter i et offentligt rum.

Med inspiration fra Ursula K. Le Guin’s essay The Carrier Bag Theory of Fiction kan beholderen ses som en katalysator for narrativer, der har omsorg og nære relationer som omdrejningspunkt. Men beholderen spiller også på en grundlæggende binær forståelse af verden og en ide om, at forskellige kategorier skal holdes adskilt.

Processen

Til projektet har jeg drejet en række kander i lyst ler. Kanderne er blevet brændt til lertøj og glaseret i blank, hvid glasur. På kanderne har jeg skrevet tekst og personlige statements ved hjælp af voks. Voksen er påført kanderne inden glasering, og forhindrer derved glasuren i at hæfte på kanderne. Når kanderne brændes, forsvinder voksen og kanderne forbliver uglaserede, der hvor voksen har siddet. Når de uglaserede områder kommer i kontakt med væske, skifter keramikken farve.