Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anne Damgaard har arbejdet i atelier plan 5 og syværkstedet med udvikling af beklædningskonstruktioner i farvede lag af tyl og gaze til fællesudstillingen ‘All Solid melts into Air’ med keramiker Bente Skjøttgaard i Kunstpakhuset Ikast.

Juli 2020

Samarbejdet mellem beklædningsdesigner Anne Damgaard og keramiker Bente Skjøttgaard er opstået ved en gensidig fascination af hinandens arbejde og samtidig et fælles ønske om at se, hvad der sker, når de to udtryksformer og materialiteter mødes i rumlig sammenhæng. De to har ladet sig inspirere af den andens form- og farvesprog, hvilket har resulteret i kontrastfulde møder omkring tyngde og lethed,

Anne arbejder direkte i materialet og på ginen. Hun bygger farver, strukturer og former op i lag af transparent tyl og undersøger og afprøver visuelle effekter og kompositioner i skala 1:1. Hun fotograferer hele tiden processen og tager efterfølgende stilling, ved at se billederne igennem, til hvilke spor, der skal forfølges.

At arbejde i lag
Det spændende ved at arbejde i de farvede tylslag er, at man nærmest kan male med dem som akvarel, da farverne blander sig optisk, når de lægges i lag. Tyllen har samtidig en sprødhed, der gør at den kan bære sig i skulpturelle formudtryk. Det er nødvendigt i processen, at prøve sig frem, at afprøve forestillinger og komme på afstand af materialet og se det i sammenhæng med andre udtryk. Dette giver det store atelier rig mulighed for, ligesom det har dannet rammen for udviklingsmøder mellem Bente og Anne omkring udstillingen og dens opbygning.

Anne har været en del frem og tilbage mellem syværkstedet og atelieret. I syværkstedet har hun på det store klippebord forberedt stofstykker, som bygges op i lag i geometriske former og ries sammen med store risting for efterfølgende at blive draperet på ginen i atelieret.